21 stycznia grupa młodzieży z SZOK-u wybrała się do Hotelu Maria Helena w Szczawnie-Zdroju, (w składzie; Iza Kapczyńska, Kasia Poros, Ola Tupaj, Natalia Bochniarz, Natalia Szarata, Bartek Chętkowski i pani pedagog – Wioleta Stachowiak).
Celem naszego wyjścia było bliższe zapoznanie się z zawodem kucharza, hotelarza, barmana oraz kelnera.
Pan Łukasz oprowadził nas po nieznanych ścieżkach przygotowania gorących napoi. Pokazał jak robi się kawę od latte po macchiato! Oczywiście, mogliśmy później sami sprawdzić się w tej dziedzinie i samodzielnie przygotować kawę. Pod okiem pań kucharek przygotowaliśmy pyszne naleśniki z owocami i jogurtem. Mieliśmy okazję również zobaczyć jak mistrz w tym fachu przygotowuje kolorowe drinki! W tureckiej kuchni zobaczyliśmy jak przygotowuje się specjalny, turecki chleb.
Pani Agata oprowadziła nas po pokojach hotelowych. Mogliśmy się bliżej z nimi zapoznać oraz zobaczyć ich wystrój i wnętrze.
Serdecznie dziękujemy wszystkim pracownikom Hotelu Maria Helena w Szczawnie-Zdroju za wszelkie wskazówki dotyczące swoich profesji. Każdy bawił się znakomicie! Na potwierdzenie kilka zdjęć z wypadu :).
Komentarze
Prześlij komentarz